Kurs for kommunepsykologer i Punta Mita, Mexico, uke 9, 2019.
I samarbeid med Forum for Psykologer i kommuner.

Kurset gir en grundig innføring i behandling av depresjon, angst, traumer, ME/kronisk utmattelsessyndrom, spiseforstyrrelser, flyskrekk, søvnproblemer og dissosiasjon. Egenterapi som psykolog, selvomsorg og vedlikehold som terapi er også fokus. Praktisk anvendelse av terapeutiske intervensjoner vektlegges, det gis kasuseksempler fra terapiforløp for ulike psykologiske plager. Bruk av digitale hjelpemidler i terapi omhandles også. Kursdeltagerne inviteres også til å legge frem egne kasus.

Terapiretningene som omhandles er kognitiv terapi, metakognitiv terapi, gradert trening, mindfulness-basert stress reduksjon, dialektisk mindfulness og aksept- og forpliktelsesterapi (ACT).  De ulike retningene kan iblant ha sammenfallende elementer men vi finner også ofte unike og utfyllende tilnærminger.

«You can’t stop the waves, but you can learn to surf» er et klassisk sitat av Jon Kabat-Zinn som beskriver essensen i Mindfulness. Når vi aksepterer livets utfordringer så kan vi utvikle perspektiv og teknikker som gjør at vi kan håndtere vanskeligheter som oppstår.

Dette er nok ment som en analogi fra Kabat-Zinn, men vi tar det også bokstavelig på dette kurset. Derfor har vi et frivillig nybegynnerkurs i surfing. Det finner sted på en fin strand med sandbunn og koselige bølger i Sayulita. Surfeinstruktørene er fra proffe Luna Azul: http://www.lunazulsurfing.com/.

Kursavgift: 6400,- inkluderer kurset, surfing og kurslitteratur.

Påmelding: mementostudier@gmail.com
 
 

Kurset finner sted på en flott internasjonal skole i Sayulita, der vi har tilgang til alle moderne fasiliteter, aircondition og undervisningsutstyr. I tillegg finnes det gode muligheter for å ha noe undervisning utendørs da det stort sett er ca 25 varmegrader på denne tiden av året. Skolen ligger rett ved en fin sandstrand. (https://costaverde.squarespace.com/home/)

Dette området i Mexico er stadig på toppen av kåringer over de fremste feriestedene i verden. Strendene er vakre, vannet er varmt, maten er fantastisk. Det er kort avstand til yrende Puerto Vallarta og mange andre spennende steder. Det ikke tilfeldig at Beyonce, Bill Gates, Kim Kardashian og Gwyneth Paltrow har feriehus her.

I motsetning til noen steder i Sentral-Amerika har dette området ikke problemer med kriminalitet. Noen av de private huseierne har leid inn vakter som patruljerer strendende, slik at du også trygt kan ferdes der til alle døgnets tider.

I tillegg til surfing byr også området på en mengde andre mulige aktiviteter. Det er mange vannaktiviteter som snorkling, fisking, dykking og hvalsafari. Halvøya er omgitt av jungel og fjell med muligheter ofr diverse utflukter og turer. Noen av Mexicos beste golfanlegg finnes også her.

Det finnes bosteder i alle varianter og prisklasser, både hoteller og på Airbnb.

De raskeste og rimeligste flyreisene er vanligvis via USA eller Canada direkte til Puerto Vallarta. USAspesialisten er et godt og rimelig reisebyrå for reiser til Mexico: http://www.usaspesialisten.no/

Det er også mulig å fly til Mexico City fra de fleste storbyer i Europa. Derfra kan man ta fly eller buss til Puerto Vallarta (30 min fra Punta Mita).

Kursholder, Lars Dehli, er klinisk psykolog med lang erfaring i behandling av ulike former for psykologiske plager. Han har blant annet publisert artikler om dissosiasjon, blod- og sprøytefobi, flyskrekk, kronisk utmattelsessyndrom/ME, emosjonelle minner, idrettspsykologi og kulturpsykologi. Sammen med Torkil Berge mottok han Bjørn Christiansens Minnepris i 2010 for beste psykologiske fagartikkel i Norge. Senere har han, Torkil Berge og Elin Fjerstad skrevet boken «Energityvene – utmattelse i sykdom og hverdag» på Aschehoug. Boken tar for seg utmattelse innen somatiske og psykiske lidelser, samt teknikker og behandling av utmattelse som en del av normalspekteret. Lars driver også UpPsych med andre psykologer som utvikler digitale verktøy for psykologiske problemer, www.uppsych.com.